Medico Logo
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Sertifikalarımız
    • Hakkımızda
    • Kalite
    • Referanslar
  • Birimlerimiz
    • Numune Kabul ve Raporlama Birimi
    • Fiziksel Analiz Laboratuvarı
    • Kimyasal Analiz Laboratuvarı
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı
    • Moleküler Biyoloji ve Genetik Analiz Laboratuvarı
    • AR-GE ve Endüstriyel Analiz Laboratuvarı
    • Muayene Birimi
  • Hizmetlerimiz
    • Gıda Analizleri
      • Fiziksel Analizler
      • Gıda Alerjen Analizleri
      • Kimyasal Analizler
      • Gıda İle Temas Eden Materyal Analizleri
      • Gıda Mikrobiyolojisi Analizleri
      • Katkı Kalıntı Analizleri
      • Metal-Mineral Analizleri
      • Moleküler Biyoloji Analizleri
      • Toksin Analizleri
      • Enstrümental Analizleri
    • Yem ve Katkı Analizleri
    • Biyosidal ve Kozmetik Analizlerimiz
    • Su Analizleri
    • Havuz Suyu Analizleri
    • Eğitim ve Danışmanlık
    • Hijyen ve Sanitasyon Denetimi
  • İletişim

Moleküler Biyoloji ve Genetik Analiz Laboratuvarı

  • Şuan Buradayım:
  • Ana Sayfa
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Analiz Laboratuvarı

Günümüzde  gıda üretiminin yetersizliği öne sürülerek, ürün verimi ve kalitesini arttırmak amacıyla tüketim miktarı fazla olan tarım ürünlerinden bazılarında ( mısır, soya vb ) genetik modifikasyonlar yapılmıştır. GDO içeren ürünlerin  insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri en çok tartışılan konulardan biri olmuştur. Buna rağmen her  geçen  gün  GDO’lu ürün portföyüne yeni katılan ürünler olmaktadır. Bu GDO’lu ürünlerin tespiti ve kontrolü için laboratuvar birimimizde GDO (35S/NOS/FMV)  var/yok analizleri Real Time PCR cihazı ile yapılmaktadır.

Ayrıca  GDO içeren  soya ve pamuk ürünlerinin tespiti için bitki spesifik  soya ve pamuk eventlerine ait  tip belirleme analizleri yapılmaktadır.

Türk gıda kodeksinde et ve et ürünleri için belirli kriterler mevcuttur. Et ve et  ürünleri için belirtilen standart ve şartların kontrolü, karışım ürünlerin içeriklerinin belirlenmesi,  farklı türlerin tahşişinin önlenmesi  ve tespit edilmesi için laboratuvar birimimizde et tür tayini analizleri yapılmaktadır. Tür tayini analizleri et ve et ürününün Helal Gıda olup olmadığını ispatlayan analizlerden biridir.

HAKKIMIZDA

"Yediklerinize Kefiliz"

Firmamız 2011 yılında kurulmuş başta gıda analizleri olmak üzere sektörün ihtiyacı olan her türlü ürün-üretim, analiz, danışmanlık ve eğitim hizmetini vermek üzere faliyetlerine başlamıştır.

Son Yazılar

4. Uluslararası Biyosidal Kongresine iki e-posterimizle katılım sağladık

TÜRKAS 2017 Sempozyumunda GDA olarak bildirimizle yer aldık.

Mikrobiyolojik Analiz Eğitimi

Gıda Hijyen Denetiminde TS EN ISO/IEC 17020 Standardından Akredite Olduk

Biyosidal, Kozmetik ve Deterjan Analizlerinde Akredite Olduk

Kimyasal Analiz Eğitimi

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!

SETBİR Gıda Güvenliği Projesi

Ambalaj ve Gıda Güvenliği

Fındıkta Tehlike

Gıdalarda Tağşiş

İletişim Bilgileri

Bizimle aşağıdaki alanlardan iletişime geçebilirsiniz.

  • İdealtepe Mahallesi Dik Sokak No:25 Maltepe / İstanbul
  • (216) 518 05 57 (58-59)
  • (216) 518 05 60 (Fax)
  • info@gda.com.tr

Hızlı İletişim

© 2016 GDA Tüm Hakları Saklıdır.