Medico Logo
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Sertifikalarımız
    • Hakkımızda
    • Kalite
    • Referanslar
  • Birimlerimiz
    • Numune Kabul ve Raporlama Birimi
    • Fiziksel Analiz Laboratuvarı
    • Kimyasal Analiz Laboratuvarı
    • Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı
    • Moleküler Biyoloji ve Genetik Analiz Laboratuvarı
    • AR-GE ve Endüstriyel Analiz Laboratuvarı
    • Muayene Birimi
  • Hizmetlerimiz
    • Gıda Analizleri
      • Fiziksel Analizler
      • Gıda Alerjen Analizleri
      • Kimyasal Analizler
      • Gıda İle Temas Eden Materyal Analizleri
      • Gıda Mikrobiyolojisi Analizleri
      • Katkı Kalıntı Analizleri
      • Metal-Mineral Analizleri
      • Moleküler Biyoloji Analizleri
      • Toksin Analizleri
      • Enstrümental Analizleri
    • Yem ve Katkı Analizleri
    • Biyosidal ve Kozmetik Analizlerimiz
    • Su Analizleri
    • Havuz Suyu Analizleri
    • Eğitim ve Danışmanlık
    • Hijyen ve Sanitasyon Denetimi
  • İletişim

Gıda Analizleri

  • Şuan Buradayım:
  • Ana Sayfa
  • Gıda Analizleri

Gıda Analizi Nedir?

Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine Gıda Analizigıda analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir. Sağlıklı tüketim adına gerçekleştirilen gıda analizleri, gıda analiz laboratuvarları içerisinde yapılmaktadır.


GDA Laboratuvar hizmetlerimiz dahilinde gıda analizleri içerisinde; gıda alerjen analizleri, fiziksel analizler, gıda ile temas eden metaryel analizleri, gıda mikrobiyolojisi analizleri, kimyasal analizler, katkı-kalıntı analizleri, metal- mineral analizleri, moleküler biyoloji analizleri, toksin analizleri ve enstürimental analizleri bulunmaktadır.

Gıda analizleri dahilinde kimyasal ve fiziksel analizler önemli bir yer tutar.  Kimyasal analiz, kimyasal reaksiyonlar ile gerçekleştirilen bir analizdir. Gıda analiz laboratuvarlarımızda gıda analizi çeşitleri içinde yer alan kimyasal analizler içerisinde alkol miktarı, asit sayısı, azot miktarı, fosfat analizi, ham protein analizi, nişasta miktarı analizi, sülfat, Gluten analizi vb. analiz türleri yer almaktadır.

 

Fiziksel analizler ise organoleptik muayene ile gıdaların raf ömrü çalışmalarına da yardımcı analizler yapılmasını sağlarlar. Gıda analizleri laboratuvarlarımız üzerinde; duyusal analizler, kırılma indisi, pH, nem/rutubet analizi, kuru madde analizi, süzme ağırlığı, boya analizi, doldurma oranı, yabancı madde analizleri gibi fiziksel gıda analizi çalışmaları gerçekleştirmekteyiz.

Gıda analizi türlerimiz ve gıda kontrol laboratuvarı çalışmalarımızı incelemek adına hizmetlerimiz kategorimizi inceleyebilirsiniz.

HAKKIMIZDA

"Yediklerinize Kefiliz"

Firmamız 2011 yılında kurulmuş başta gıda analizleri olmak üzere sektörün ihtiyacı olan her türlü ürün-üretim, analiz, danışmanlık ve eğitim hizmetini vermek üzere faliyetlerine başlamıştır.

Son Yazılar

4. Uluslararası Biyosidal Kongresine iki e-posterimizle katılım sağladık

TÜRKAS 2017 Sempozyumunda GDA olarak bildirimizle yer aldık.

Mikrobiyolojik Analiz Eğitimi

Gıda Hijyen Denetiminde TS EN ISO/IEC 17020 Standardından Akredite Olduk

Biyosidal, Kozmetik ve Deterjan Analizlerinde Akredite Olduk

Kimyasal Analiz Eğitimi

Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!

SETBİR Gıda Güvenliği Projesi

Ambalaj ve Gıda Güvenliği

Fındıkta Tehlike

Gıdalarda Tağşiş

İletişim Bilgileri

Bizimle aşağıdaki alanlardan iletişime geçebilirsiniz.

  • İdealtepe Mahallesi Dik Sokak No:25 Maltepe / İstanbul
  • (216) 518 05 57 (58-59)
  • (216) 518 05 60 (Fax)
  • info@gda.com.tr

Hızlı İletişim

© 2016 GDA Tüm Hakları Saklıdır.