Gıda maddelerinin sağlıklı şekilde tüketilebilmesi adına detaylı şekilde incelenmesine gıda analizi adı verilmektedir. Artan insan nüfusu ile birlikte tüketim ürünlerinin önemi de doğru orantılı şekilde artış göstermektedir. Sağlıklı tüketim adına gerçekleştirilen gıda analizleri, gıda analiz laboratuvarları içerisinde yapılmaktadır.
GDA Laboratuvar hizmetlerimiz dahilinde gıda analizleri içerisinde; gıda alerjen analizleri, fiziksel analizler, gıda ile temas eden metaryel analizleri, gıda mikrobiyolojisi analizleri, kimyasal analizler, katkı-kalıntı analizleri, metal- mineral analizleri, moleküler biyoloji analizleri, toksin analizleri ve enstürimental analizleri bulunmaktadır.
Gıda analizleri dahilinde kimyasal ve fiziksel analizler önemli bir yer tutar. Kimyasal analiz, kimyasal reaksiyonlar ile gerçekleştirilen bir analizdir. Gıda analiz laboratuvarlarımızda gıda analizi çeşitleri içinde yer alan kimyasal analizler içerisinde alkol miktarı, asit sayısı, azot miktarı, fosfat analizi, ham protein analizi, nişasta miktarı analizi, sülfat, Gluten analizi vb. analiz türleri yer almaktadır.
Fiziksel analizler ise organoleptik muayene ile gıdaların raf ömrü çalışmalarına da yardımcı analizler yapılmasını sağlarlar. Gıda analizleri laboratuvarlarımız üzerinde; duyusal analizler, kırılma indisi, pH, nem/rutubet analizi, kuru madde analizi, süzme ağırlığı, boya analizi, doldurma oranı, yabancı madde analizleri gibi fiziksel gıda analizi çalışmaları gerçekleştirmekteyiz.
Gıda analizi türlerimiz ve gıda kontrol laboratuvarı çalışmalarımızı incelemek adına hizmetlerimiz kategorimizi inceleyebilirsiniz.